Disconnect to Reconnect.

Lanceret på Verdensdagen for mental sundhed, 10. oktober

Bliv en del af initiativet!

På World Mental Health Day den 10. oktober er Educatius stolt over at kunne præsentere vores 7-dages initiativ Disconnect to Reconnect. Vi ønsker at inspirere studerende, værtsfamilier og Educatius-medarbejdere over hele verden til at reducere skærmtid, især på sociale medier, og engagere sig i aktiviteter i det virkelige liv i løbet af ugen i håb om at skabe langvarige positive effekter.
Det er tid til at gøre en forskel.

  • Inviter dine venner og del på din foretrukne sociale mediekanal med hashtagget #DisconnectToReconnect.
  • Initiativet kører mellem 10. og 16. oktober.
  • Udfyld formularen for at dele din indsigt inden den 20. oktober.
  • De seks bedste bidrag vil hver blive belønnet med $150 til et restaurantbesøg.
Klik her for at deltage!

HVORFOR gør vi dette?

For os er World Mental Health Day en fantastisk mulighed for at sætte fokus på og starte en dialog om mobilbrug og mental sundhed blandt unge. I vores Global Youth Resilience Index identificerede vi, at overdreven mobilbrug skader modstandskraft og trivsel, mens moderat brug er forbundet med højere følelsesmæssig indsigt. Sammenhængen mellem overdreven brug af skærme og psykisk og fysisk dårligt helbred er blevet påvist i adskillige internationale undersøgelser.


I Global Youth Resilience Index undersøgte Educatius over 4.000 teenagere fra ni lande på fire kontinenter. Indekset undersøger virkningen af brugen af sociale medier, fordelene ved international eksponering, kønsforskelle i modstandsdygtighed og aktiviteters indflydelse på unges modstandsdygtighed, hvilket giver en nuanceret forståelse af de faktorer, der styrker nutidens teenageres trivsel.


Blandt respondenterne brugte 62,5 % op til 20 timer på sociale medier i løbet af en typisk uge, mens 27 % rapporterede, at de brugte mere end 20 timer om ugen. I gennemsnit rapporterede kvinderne, at de brugte 2,1 timer mere om ugen på sociale medier end mændene.

Download rapporten!

Opbygning af modstandskraft blandt unge

Global Youth Resilience Index rækker ud over rapporten. Educatius samarbejder med erfarne medarbejdere, partnere og fagfolk inden for mental sundhed for teenagere for at tilbyde et omfattende støttesystem til internationale elever, der studerer på high school-programmer i udlandet. Det omfatter interaktiv træning i modstandsdygtighed for elever, værtsfamilier, biologiske forældre og personale, som alle er designet med elevernes trivsel for øje.
Modstandsdygtighed er evnen til at komme tilbage efter modgang, udfordringer eller tilbageslag. Det indebærer, at man tilpasser sig positivt til vanskelige omstændigheder, lærer af sine erfaringer og bevarer sit mentale og følelsesmæssige velbefindende. Modstandsdygtige personer kan navigere i livets op- og nedture med en følelse af formål, optimisme og udholdenhed.

Klik her for at deltage!